Statul Islamic a pierdut căile de comunicație între Siria și Irak

Coaliția contra grupului Statul Islamic (SI), condusă de americani, a anunțat marți blocarea drumurilor utilizate de jihadiști între Siria și Irak, în regiunea Tal Hamis (nord-estul Siriei. 

"Forțele contra SI susținute de lovituri aeriene ale coaliției (...) au cucerit o zonă cheie săptămâna trecută în apropiere de Tal Hamis", a informat coaliția într-un comunicat, scrie Agerpres

SI "nu mai are libertatea de manevră în regiune", iar operațiunea a permis, de asemenea, blocarea "căilor de comunicație folosite în mod obișnuit de SI pentru a trimite oameni și materiale în Irak, la Tal Afar și Mosul".

Forțele contra SI au preluat astfel controlul asupra unor "tronsoane vitale" din drumul 47, care face legătura între estul Siriei și Tal Afar și Mosul. Forțele kurde, sprijinite de luptători arabi din cadrul Jaish Sanadi (Armata eroilor), au cucerit pe 27 februarie orașul Tal Hamis, bastion al SI, însă ulterior luptele au continuat în regiune.

Doi occidentali care luptau alături de forțele kurde și-au pierdut viața în aceste lupte, un australian pe 24 februarie și un britanic în vârstă de 25 de ani pe 3 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel