Statuie dărâmată a lui Lenin din Ucraina, restaurată ore mai târziu

ucraina
ucraina

O statuie a fostului revoluţionar Vladimir Lenin din oraşul Vatutino (centrul Ucrainei) a fost dărâmată duminică noapte, dar după câteva ore a fost reamplasată în acelaşi loc, potrivit agenţiei de ştiri Unian.

"Un grup de persoane neidentificate a detaşat monumentul de piedestalul său şi apoi l-a dărâmat. Dar statuia, făcută din ghips şi cărămidă, a fost îndeajuns de puternică să reziste căderii. Doar spatele lui Lenin şi obrajii săi au fost uşor deterioraţi", scrie agenţia, citată de Ria Novosti.

Angajaţii municipalităţii sunt cei care au pus statuia la locul său, luni dimineaţă, fixând-o cu un strat de beton.

Mai multe statui ale lui Lenin au fost vandalizate de pro-occidentali de la începutul lui decembrie, atunci când mii de ucraineni au ieşit în stradă împotriva deciziei guvernului a sista asocierea la Uniunea Europeană, în favoarea întăririi legăturilor cu Rusia.

Dărâmarea statuilor lui Lenin este un act plin de încărcătură istorică, prin care pro-occidentalii repudiază politica fostei Uniuni Sovietice faţă de Ucraina şi transmit că vor să iasă din actuala sferă de influenţă a Rusiei.

Primul act notabil de vandalism a avut loc în capitala Kiev, pe 8 decembrie, atunci când manifestanţii au distrus o statuie a fondatorului URSS. Câteva ore mai târziu, o statuie similară a fost vandalizată în oraşul sudic Kotovsk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel