Statuie a lui Tutankhamon, vândută cu aproape 6 milioane de dolari, în ciuda protestelor egiptene

Sarcofag faraon
Sarcofag faraon

O statuie a lui Tutankhamon a fost vândută cu aproape șase milioane de dolari în ciuda protestelor din Egipt și a autorităților care au cerut anularea vânzării. 

O statuie egipteană, asemănătoare cu faraonul Tutankhamon, a fost vândută pentru 4,7 milioane de lire sterline (5,97 milioane de dolari) la o licitație din Londra, în ciuda protestelor din Cairo, potrivit cărora relicva poate fi furată, scrie CNN.

Statuia de 11 inchi cu trăsături care amintesc de Faraon Tutankhamon a fost vândută de casa de licitații Christie. Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Vânzarea artefactului a fost extrem de controversată pentru că autoritățile egiptene au solicitat ca licitația să fie anulată, iar artefactul să fie repatriat.  

În iunie, Ministerul Antichităților din Egipt a făcut apel la casa de licitații Christie și la UNESCO să oprească vânzarea și a cerut să vadă documente care să dovedească proveniența artefactului.

După ce a devenit faraon la vârsta de 9 ani, Tutankhamon a domnit până la moartea sa la 19 ani, din jurul anului 1333 B.C. până în jurul anului 1323 î.H. Mormântul său, în Valea Regilor peste râul Nil de la Luxor, este renumit pentru că a fost descoperit relativ intact, conținând mii de relicve impresionante și artefacte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel