Statuie a Fecioarei Maria care plânge cu lacrimi de sânge. Papa Francisc: Aparițiile „nu sunt întotdeauna reale”

Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres

Aparițiile Fecioarei Maria „nu sunt întotdeauna reale”, a spus Papa Francisc, în ceea ce pare a fi o referire indirectă la o femeie care a atras mii de pelerini într-un oraș de lângă Roma să se roage în fața unei statui despre care ea a pretins că a vărsat lacrimi de sânge. 

„Nu vă uitați la asta”, a spus pontiful în timpul unui interviu acordat duminică, la Rai 1, când a fost întrebat despre aparițiile Fecioarei Maria. „Există imagini ale Madonei care sunt reale, dar Madona nu a atras niciodată [atenția] asupra ei”, a spus el. „Îmi place să o văd cu degetul îndreptată spre Isus. Când devotamentul marian este prea egocentric, nu este bine. Atât în devotament, cât și în oamenii care o duc mai departe.”

Interviul a fost difuzat la câteva zile după ce locuitorii din Trevignano l-au chemat pe Francis să intervină împotriva Mariei Giuseppe Scarpulla, care a fost supranumită „Sfânta” și „clarvăzătoarea”. Timp de cinci ani, ea a organizat ceremonii lunare într-un parc cu vedere la lacul Bracciano, unde o statuie a Fecioarei Maria stă într-o cutie de sticlă.

Statuia a fost cumpărată de Scarpulla, cunoscută de adepții săi drept Gisella Cardia, într-un loc de pelerinaj catolic din Medjugorje, Bosnia. La întoarcerea în Italia, ea a susținut că Madona a făcut apariții, a plâns lacrimi de sânge și i-a comunicat mesaje.

Mulți oameni s-au rugat în fața statuii în căutarea unor remedii pentru boli grave, scrie The Guardian.

Scarpulla se confruntă cu o anchetă judiciară după ce un investigator privat a susținut că petele de sânge de pe statuie provin de la un porc și după ce unii dintre adepții ei au susținut că au fost înșelați.

Scarpulla, care în trecut fusese condamnată pentru fraudă, a creat o fundație prin intermediul căreia a strâns donații, despre care ar fi spus că vor merge spre înființarea unui centru pentru copiii bolnavi. Un bărbat a declarat pentru La Repubblica că el și soția sa au donat 123.000 de euro fundației.

„Amândoi eram bolnavi, am avut încredere în ea, a fost o eroare zgomotoasă”, a spus el.

Scarpulla a fugit din Trevignano la începutul lunii aprilie, în mijlocul furorii, doar pentru a se întoarce câteva săptămâni mai târziu. Ea încă găzduiește ceremoniile, deși evenimentul de sâmbătă a fost raportat a fi un eșec, la care au participat doar o mână de oameni. Ea a spus luna trecută că nu a fost descurajată de anchetă, nici și de ordinul de demolare a casei de sticlă.

„Nu mă voi clinti nici un centimetru pentru că sunt în casa lui Dumnezeu și o am pe Madona de partea mea”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel