Statuia Reginei Maria din centrul Oradiei a fost îmbrăcată într-un veșmânt special cu ocazia Centenarului Încoronării

Statuia Reginei Maria din centrul Oradiei a fost îmbrăcatăcu un veșmânt special.

La centenarul încoronării, statuia Reginei Maria din Oradea primește un veșmânt special. Marți, s-a lucrat la „împletirea” unei mantii direct pe statuie, mantie realizată din flori, care o imită pe cea pe care „mama răniților” a purtat-o la încoronarea de la Alba Iulia cu 100 de ani în urmă. 

Fundația pentru Protejarea Monumentelor din Bihor se ocupă de acest demers, ornamentul putând să fie admirat în forma sa finală începând de miercuri, 12 octombrie, când Oradea își sărbătorește ziua. 

De altfel, cu această ocazie, dar și pentru a marca centenarul încoronării, miercuri, de la ora 14.10, lângă statuia Reginei Maria sunt programate ceremonii militare și depunere de buchete de flori. Alaiul va sosi de la statuia Regelui Ferdinand din Piața Unirii, unde se vor fi ținut ceremonii similare, inclusiv cu alocuțiuni cu privire la importanța zilei de 12 octombrie pentru orădeni. 

Pe 12 octombrie sunt programate mai multe momente festive, încă din prima parte a zilei, conform eBihoreanul

Regele Mihai, fotografie istorică alături de Elisabeta a II-a. Imaginea spune totul despre relația pe care o aveau

Puțini știu că între Regele Mihai și Regina Elisabeta a II-a era o legătură cu adevărat specială. 

Rămâne în istorie fotografia de pe data de 18 mai 2012, când Regele Mihai a reprezentat România și Familia Regală la ceremoniile oficiale ale Jubileului celor 60 de ani de domnie ai Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Cei doi au stat unul lângă altul la eveniment. 

„Este un mare motiv de mândrie și de bucurie, văzând țara noastră atât de prețuită și respectată prin persoana Regelui nostru. Nici unul dintre participanții la ceremonii nu are o vechime mai mare decât Regele României în evenimentele oficiale găzduite de Marea Britanie în secolul al XX-lea. Majestatea Sa a fost prezent la Încoronarea Regelui George al VI-lea, la Catedrala Westminster, în anul 1937, în calitate de Principe Moștenitor și reprezentant al Regatului României”, spunea Familia Regală în 2012.

Prima vizită a unui monarh român în Marea Britanie a fost cea a Regelui Carol I, care a vizitat pe Regina Victoria, la Castelul Windsor, în anii 1890. Prima vizită de Stat a unui suveran român a avut loc în anul 1924, când Regele Ferdinand și Regina Maria au fost oaspeții Regelui George al V-lea și Regina Mary, la Palatul Buckingham (citește mai mult și vezi imaginea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel