Statuia regelui Ferdinand, dezvelită la Oradea. Mesajul familiei regale

Familia regală a transmis un mesaj cu ocazia dezvelirii statuii Regelui Ferdinand în centrul Oradei. Amintim că primăria Oradea a fost în centrul unui scandal imens când a decis mutarea statuii lui Mihai Viteazul şi înlocuirea sa cu cea a Majestăţii Sale, Ferdinand. 

"Statuia Regelui Ferdinand Întregitorul a fost așezată la locul ei istoric, în Piața Unirii din Oradea, în ziua de 23 mai 2019. Atunci s-au împlinit 100 de ani de la istorica vizită la Oradea a Suveranilor României Mari. Statuia originală, ridicată în anul 1924, a dispărut în timpul regimului comunist", se arată în mesajul familiei regale a României. 

Potrivit site-ului primăriei, pentru demontarea şi relocarea statuii lui Mihai Viteazul primăria a obţinut toate avizele necesare. În data de 6 mai 2019, Primăria municipiului Oradea a obţinut de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale avizul de relocare provizorie a statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii.

În baza unui protocol semnat cu Universitatea din Oradea, statuia ar urma să fie depozitată în spaţiul Facultăţii de Arte, unde va intra într-un proces de recondiţionare/reabilitare. După finalizarea lucrărilor din Piaţa Emanuil Gojdu, statuia lui Mihai Viteazul va fi montată în faţa Catedralei Ortodoxe, în zona axului care face legătura între Casa de Cultură şi Cetatea Oradea. Pentru această locaţie, Primăria municipiului Oradea a obţinut în prealabil avizul Ministerului Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel