Statuia Papei Francisc, în mărime naturală la Buenos Aires

Papa Francisc
Papa Francisc

O statuie care îl reprezintă în mărime naturală pe Papa Francisc a fost montată, sâmbătă, la Catedrala din Buenos Aires.

Autor: Mădălina Bodârlău

Statuia în mărime naturală este făcută din fibră de sticlă și rășină și îl reprezintă pe Papa Francisc cu o mână ridicată. Statuia se află în curtea interioară a Catedralei din Buenos Aires, unde Jorge Mario Bergoglio a fost arhiepiscop. Alături de această statuie se află și o altă statuie de doi metri, ce o înfățișează pe Fecioara din Lujan, patroana Argentinei.

Instalarea statuii Papei Francisc face parte dintr-un proiect al artistului Fernando Pugliese. Artistul, „fascinat de personalitatea sa atât de umilă”, dorește să ridice mai multe statui în mărime naturală în locurile din Argentina care au legătura cu viața lui Jorge Bergoglio. Prin aceste opere se va crea și un traseu turistic consacrat Papei.

 "Îl cunosc pe Jorge Bergoglio de 14 ani", a spus Fernando Pugliese. Sculptorul vrea ca prin ridicarea statuilor să transmită "filozofia fraternităţii şi iubirii a Papei tuturor persoanelor care trec prin oraş".

 După ce cardinalul Bergoglio a fost ales Papă pe 13 martie, Catedrala din Buenos Aires a devenit un punct important de atracţie turistică şi religioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel