Statuia lui Vladimir Putin, scoasă din Muzeul de Ceară din Paris

foto ilustrativ pixabay Vlad Vasnetsov
foto ilustrativ pixabay Vlad Vasnetsov

Conducerea Muzeului de Ceară din Paris a decis să înlăture statuia preşedintelui rus Vladimir Putin, după invazia din Ucraina. 

Statuia, care a fost creată în 2000, a fost mutată într-un depozit până la noi ordine, în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina și după ce aceasta a fost avariată de vizitatori în weekend.

„Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în curs”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau, la radio France Bleu.

În weekend, statuia care îl înfățișează pe Putin a fost avariată de vizitatorii muzeului.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat, noi și personalul nostru nu vrem să fim nevoiți să-i reparăm părul și aspectul în fiecare zi”, a spus Delhommeau.

Un purtător de cuvânt al muzeului a spus că nu este clar în ce circumstanțe s-ar putea întoarce statuia.

Întrebat cine l-ar putea înlocui acum pe Putin în locul gol dintre statuile președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping, Delhommeau a spus că ar putea fi Zelenski.

„Poate că președintele Zelenski îi va lua locul… a devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa. Ar putea foarte bine să-și ia locul printre marii oameni ai istoriei și ai zilei de astăzi”, a spus el, citat de Digi24.

În martie 2021, o statuie de ceară a lui Trump a fost scoasă dintr-un muzeu din Texas 

 

Un muzeu de ceară din Texas a fost nevoit să scoată o statuie a fostului președinte american Donald Trump, pentru că era lovită în mod constant de vizitatori, scrie The Independent. Au dus-o într-un depozit pentru că vizitatorii au lovit-o și zgâriat-o în mai multe rânduri, ceea ce a dus la deteriorarea gravă a acesteia.

„Când este vorba de o figură politică de rang înalt, atacurile pot fi o problemă”, Clay Stewart, directorul regional al Ripley Entertainment

Înaintea alegerilor prezidențiale din SUA de anul trecut, muzeul Madame Tussauds din Berlin a aruncat la gunoi statuia de ceară a lui Donald Trump. La acel moment, gestul a fost interpretat drept o reprezentare a așteptărilor cu privire la scrutin.

„Noi,aici la Madame Tussauds Berlin, am decis să scoatem statuia de ceară a lui Donald Trump ca măsură preventivă”, a spus atunci Orkide Walcindag, directorul de marketing al muzeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel