Statuia lui Mihai Viteazu, care a fost vopsită în steagul Ungariei, a fost curățată. Primarul Antal Arpad: "E o provocare"

 Soclul statuii lui Mihai Viteazu din Sfântu Gheorghe, pe care a fost vopsit steagul Ungariei și a fost inscripționat mesajul „Trianon”, a fost curățat. Primarul orașul Antal Árpád susține că este vorba de „o provocare” și cere poliției să indentifice autorii.

„Este evident că vorbim despre o provocare şi este foarte important să aflăm cine este autorul. Condamnăm ferm astfel de gesturi”, a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a solicitat Poliţiei Locale şi celei Naţionale să investigheze aceste fapte şi să identifice autorii. De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în cazul în care au fost martori „la acest act provocator” să anunţe autorităţile.

Potrivit reprezentanților Primăriei, soclul statuii a fost curățat.

Poliția încearcă să-i găsescă pe autori

IPJ Covasna a anunțat sâmbătă seara că polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite și mai multe inscripții.

Acestea sunt amplasate în partea din spate a soclului statuii.

„Totodată, stâlpii ce înconjoară statuia au fost vopsiți, iar mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului lipsesc”, a mai transmis Poliția Covasna.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările în acest caz, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel