Stațiunile de pe Valea Prahovei și alte zone turistice vor fi supravegheate din elicopter în weekend

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Un elicopter va survola asupra stațiunilor montane populare în acest weekend.

Staţiunile de pe Valea Prahovei, Platoul Bucegi, Munţii Bucegi şi Munţii Baiului sunt monitorizate, în acest weekend, de la bordul unui elicopter, în având în vedere fluxul mare de turişti din zonă. Potrivit datelor comunicate, sâmbătă seară, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, jandarmii supraveghează staţiunile montane în cooperare cu personalul IGAv al MAI, conform Agerpres.

"În perioada 24-25 iulie se desfăşoară 'Raliul Sinaia', etapă din Campionatul naţional de raliu în coastă. Staţiunile Sinaia, Azuga, Buşteni, precum şi Platoul Bucegi, Munţii Bucegi şi Baiului vor fi monitorizate de la bordul unui elicopter, de dimineaţa până seara, având în vedere fluxul mare de turişti din zona montană. În plus, survolarea aeriană are ca scop şi combaterea fenomenului ilegal de enduro şi offroad în ariile protejate, precum şi căutarea şi salvarea eventualelor persoane aflate în dificultate pe Valea Prahovei", a precizat sursa citată.

11 percheziții domiciliare au fost efectuate la începutul săptămânii la suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în Prahova și Brașov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, anunță IGPR într-un comunicat. 

Polițiștii și procurorii au documentat activitatea unei rețele infracționale, începând cu luna octombrie 2019. 11 persoane ar fi acționat în stațiunile Sinia, Bușteni și Azuga, de pe Valea Prahovei. 'Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi comercializat cannabis, cocaină, MDMA şi amfetamină către consumatori, până în prezent fiind identificate 60 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu droguri pentru consum, de la aceștia.', precizează IGPR.

72 de mandate de aducere au fost puse în aplicare

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate: aproape 250 de grame de cannabis, 15 grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 7 comprimate MDMA, un gram de cocaină, un timbru LSD, 7 grindere, 3 cântare electronice, 11 telefoane mobile, 3 pistoale cu aer comprimat, 2 manşoane pentru pistol cu aer comprimat, ambalaje pentru consumul și distribuția drogurilor, precum și diferite sume de bani.   

72 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru audieri. La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, încheie comunicatul IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel