Stațiunea Padina-Peștera. S-a semnat masterplanul de realizare a stațiunii

Hotel Peștera  Foto: Crișan Andreescu
Hotel Peștera Foto: Crișan Andreescu

Ordinul de începere a realizării Masterplanului stațiunii Peștera-Padina de către Centrul de Cercetare Proiectare Execuție și Consulting din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București a fost semnat, anunță Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

"De asemenea, la jumătatea lunii viitoare, pentru a identifica cele mai bune soluții de amenajare a stațiunii, se va organiza o primă dezbatere pe marginea proiectului.

La aceasta vor participa instituții publice județene și locale, instituții avizatoare, asociații profesionale, dar și reprezentanții proprietarilor de terenuri din zonă, pentru a strânge cele mai bune idei în ceea ce privește construirea efectivă a stațiunii și pentru a ne asigura că se respectă legea în dezvoltarea proiectului.

Piciorul Babelor  Foto: Crișan Andreescu

Un alt amănunt, foarte important, este acela că, prin regulile urbanistice adoptate, cei care vor construi la Peștera-Padina trebuie să respecte cadrul natural - muntele. De aceea, s-a prevăzut ca spațiul verde, neconstruit, să fie de cel puțin 51% din suprafața fiecărei parcele de teren.

Mai sunt și alți pași de făcut, însă stadiul actual este mai mult decât promițător", a anunțat președintele CJ Dâmbovita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel