Statistici groaznice: Covid-19 ucide DUBLU în zonele mai sărace

Coronavirusul ucide de două ori mai multe persoane în zonele defavorizate decât în zonele bogate, arată un studiu din Marea Britanie.

Coronavirusul ucide de două ori mai multe persoane în zonele defavorizate decât în zonele bogate, arată un studiu din Marea Britanie, conform The Sun.

Între 1 martie și 17 aprilie, cele mai sărmane zone ale Angliei au avut parte de 55,1 morți/100.000 locuitori, comparând cu 25,3 morți/100.000 de locuitori în zonele înstărite.

Sănătate precară

Mortalitatea Covid-19 este mai mare printre bărbații din cele mai sărace zone ale țării (76,7 morți/100.0000 locuitori), în comparație cu femeile din aceleași locuri (39,6/100.000).

Conducătorul departamentului de Analiză pe Sănătate din cadrul Oficiului pentru Statistici Naționale britanic, Nick Stripe, a spus: „Oamenii din zonele mai defavorizate au avut o mortalitate Covid-19 mai mult decât dublă decât cei care trăiesc în zone mai înstărite. Rata generală a mortalității este mai mare în zonele sărace, însă, până acum, Covid-19 pare că omoară mai mult acolo".

+118% morți de Covid-19

Pentru a înțelege mai bine, rata generală a mortalității din zonele sărace este mai mare cu 88% în zonele sărace decât în zonele înstărite ale Angliei, iar rata mortalității Covid-19 este cu 118% mai mare.

Explicând cauzele din spatele numerelor dureroase, prof. Sarah Harper a explicat: „Există multe motive pentru aceste niveluri mari de morbiditate sau de probleme de sănătate care sunt complexe, însă par a fi legate de factorii de mediu și de viață precum stres, dietă, fumat, activitate fizică și sănătate mentală".

„Aceste lucruri sunt des în strânsă legătură cu factorii economici, precum sărăcia", a adăugat Harper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel