Stat Islamic, ameninţare. Sunt vizate secţiile de votare

Gruparea Stat Islamic (SI) a transmis un mesaj audio prin care ameninţă cu atacuri la secţiile de votare pe 12 mai când va avea loc scrutinul legislativ. 

În mesaj, purtătorulu de cuvânt al Grupului Stat Islamic, Aboulhassan al-Mouhajerse, se adresează musulmanilor sunniţi irakieni pentru a-i descuraja să participe la alegeri, primele de la proclamarea de către Bagdad, în decembrie 2017, a victoriei împotriva organizaţiei jihadiste.

Către sunniţi (...), ştim că guvernul Rafida (necredincioşi, termen peiorativ prin care salafiştii îi desemnează pe şiiţi) este pe punctul de convoca alegeri. Judecata noastră se va aplica pentru cei care le convoacă şi pentru cei care participă la ele, afirmă purtătorul de cuvânt al SI.

Secţiile de votare şi cei care se află în ele vor fi ţinta combatanţilor noştri. Staţi departe de ele şi nu mergeţi prin apropiere, a adăugat el.

Organizaţiile extremiste sunnite au adoptat în continuare un ton plin de ură faţă de şiiţi, majoritari în Irak, şi se opun alegerilor de la înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein în 2003, sporind atentatele în timpul scrutinelor, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel