Start Up Nation. Radu Oprea: Antreprenorii influențează pozitiv economia

Start-Up Nation 2018
Start-Up Nation 2018

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu-Ștefan Oprea, afirmă că „nu toate startup-urile supraviețuiesc, dar influența în economie a celor care reușesc este una pozitivă”. Oficialul a răspuns, astfel, unei intervenții a senatorului liberal Florin Cîțu, care afirmase că programul guvernamental Start Up Nation trebuie desființat, întrucât reprezintă „o scurgere masivă” de fonduri din buget.

„Programul Start Up Nation s-a transformat într-o poveste de succes a celor care au îndrăznit să își ia destinul în propriile mâini și să viseze că pot realiza lucruri aici, în România (…) Acești antreprenori sunt reali, lucrează pentru economia românească și vă invit pe toți să îi cunoașteți pentru că merită respectul nostru. Ei au devenit sursă de inspirație pentru ceilalți români. Puteți urmări poveștile lor de succes pe pagina mea facebook, pe cea a ministerului sau în presa de specialitate. Vă povestesc acest lucru pentru că sunt revoltat de aruncarea cu noroi în cei 7.159 de antreprenori care au debutat în ediția Start Up Nation 2017 și în cei 10.000 care astăzi au semnat contractele de finanțare și în cei 10.000 care vor urma în noua ediție”, a postat Radu-Ștefan Oprea pe pagina sa de Facebook.

Anterior, senatorul Florin Cîțu, citat de Ziarul Financiar, a declarat: „Alocăm resurse în locuri ce nu ne sunt neapărat necesare, pentru că unul sau altul au un lobby mai puternic. Este o scurgere masivă de fonduri (…) Programul Start-Up Nation este o pierdere neînchipuită de bani, trebuie eliminat, dar aceasta este doar părerea mea“.

Ce a mai declarat ministrul Radu Oprea



În replica sa, Radu-Ștefan Oprea a mai menționat: „Statisticile internaționale admit că nu toate startup-urile supraviețuiesc, dar influența în economie a celor care reușesc este una pozitivă. Și mai mult decât atât, legea contabilității admite și pierderea. Și mai este un lucru important, poate cel mai important, Start Up Nation, prin dimensiunea lui, a reușit să schimbe mentalitatea colectivă. Azi, să fii antreprenor este un lucru fain, ești mândru de ceea ce faci. Înainte de 2016, să fii un om de afaceri devenise peiorativ”.

„Povestea de succes trebuie spusă în România, Start Up Nation trebuie să continue!”, a concluzionat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel