Stargazer, avionul hipersonic care ar putea ajunge din New York la Tokyo în doar 60 de minute

Foto: Venus Aerospace
Foto: Venus Aerospace

Venus Aerospace construiește un avion hipersonic care poate transporta 12 pasageri la o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului.

Stargazer, care măsoară 150 de metri lungime și 100 de metri lățime, va călători între două orașe din lume, spune compania cu sediul în Houston, zburând cu 11.110 kilometri pe oră la o altitudine de 170.000 de metri, potrivit yahoo.com. Hipersonic este proiectat să zboare cu o viteză de cinci ori mai mare decât viteza sunetului. Prin comparație, ultimul avion comercial supersonic, Concorde, a călătorit cu Mach 2, adică aproximativ, 2.470 km/h. Cea mai rapidă aeronavă construită vreodată, SR-71 "Blackbird" de la Lockheed, a călătorit la Mach 3,2 (3.950 km/h).

 "Detonarea rotativă înseamnă că arderea supersonică are loc în mod continuu în interiorul motorului, iar videoclipul nostru arată cum unda de detonare se deplasează în jurul motorului la viteze supersonice", a precizat compania după ce a testat recent cu succes un prototip la sediul său din Spaceport Houston.

Conceptul de rotație-detonare, care consumă cu 20% mai puțin combustibil decât un motor convențional, este promovat de US Navy. Această tehnologie a mai fost testată cu succes. Însă testul de pe Venus a fost primul în care s-a folosit pentru prima dată un propulsor stocabil la temperatura camerei, ceea ce va face ca motorul să fie mai viabil pentru aeronave. "Avem acum atât cunoștințele tehnice, cât și ingineria necesară pentru a avansa pe deplin în următoarele etape de dezvoltare și testare a zborurilor", a declarat Duggleby.

Stargazer, care cântărește 150.000 de kilograme, va decola cu motoare convenționale cu reacție, dar va trece la rachete odată ce va atinge altitudinea maximă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel