Stareţul Mânăstirii Vatoped de pe Muntele Athos, condamnat

efrem_0
efrem_0

Magistrații eleni l-au condamnat pe egumenul Mânăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, arhimandritul Efrem, care se află în arest preventiv de la sfârşitul lunii decembrie în închisoarea Korydallo din capitala elenă, pentru obstrucţionarea justiţiei. Prelatul a fost condamnat într-unul din dosarele cu multe ramificaţii legate de aşa-numitul schimb de proprietăţi între mânăstire şi statul grec, după rejudecarea cazului la Curtea de Apel a Thraciei, informează RIA Novosti, citând mass-media elenă.

Instanţa a decis că Părintele Efrem, monahul Arsenie şi judecătoarea Maria Psaltis sunt vinovaţi de întârzierea punerii în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti, în cazul schimbului de proprietăţi ale mânăstirii de pe lacul Vistonida, şi a decis condamnarea lor la şase luni de închisoare cu suspendare.

O primă decizie a Curţii de Apel, prin care Părintele Efrem, monahul Arsenie şi judecătoarea Maria Psaltis - preşedintele primei instanţe, considerată vinovată de încălcarea confidenţialităţii judecătoreşti şi de abuz în serviciu, având autori morali pe cei doi monahi -, erau condamnaţi la 10 luni de închisoare cu suspendare, a fost anulată de Curtea Supremă de Justiţie /Aeropag/ în ianuarie 2012, dosarul fiind retrimis la Curtea de Apel. După rejudecarea cazului, pedeapsa a fost redusă la şase luni de închisoare cu suspendare.

Părintele Efrem, considerat unul din cei mai cunoscuţi si apreciaţi duhovnici din Sfântul Munte Athos, a fost arestat în ajunul Sărbătorii Crăciunului şi plasat în arest preventiv, fiind acuzat într-un alt dosar de comiterea de ilegalităţi într-o afacere de schimb de terenuri între mânăstire şi stat, care ar fi adus mari prejudicii statului grec.

Citește și: Stareţul Mănăstirii Vatoped de pe Muntele Athos, arestat pentru afaceri imobiliare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel