Starea națiunii în urma vremii: drumuri închise, trafic îngreunat, mii de gospodării fără curent

drum inzapezit
drum inzapezit
În Galaţi, trei drumuri judeţene sunt blocate pe segmente din cauza sulurilor de zăpadă. Traficul prin PTF Albiţa se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor meteo. Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în aproximativ 90 de localităţi din judeţele Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ.

 

Trei drumuri judeţene sunt blocate, sâmbătă, pe segmente, din cauza sulurilor de zăpadă, care măsoară pe unele porţiuni şi un metru înălţime, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi. 

Potrivit comunicatului citat de Agerpres, mai sunt blocate următoarele segmente de drum judeţean: DJ 253 Cudalbi - Băleni, DJ 251C Drăguşeni - Smulţi, DJ 251G Vârlezi - Corni. 

DJ 252I Nicoreşti - Poiana - Vişina a fost deblocat pe un singur fir de circulaţie.  În zonă se intervine cu o freză, trei buldoexcavatoare, trei vole şi un autogreder. 

Traficul îngreunat în Vaslui

Formalităţile specifice în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa se desfăşoară cu dificultate, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au afectat reţeaua de alimentare cu energie electrică din localitatea vasluiană Râşeşti. 

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) le recomandă şoferilor care merg spre Republica Moldova să tranziteze şi celelalte puncte de trecere de la graniţă. 

„Le recomandăm şoferilor ca, până la desfăşurarea traficului în condiţii optime, să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei, cum ar fi: Sculeni din judeţul Iaşi, Oancea şi Galaţi din judeţul Galaţi şi Stânca din judeţul Botoşani”, precizează un comunicat de presă remis de IGPF și citat de Agerpres. 

[citeste si]

Pe drumurile care fac legătura între localitatea Huşi şi PTF Albiţa şi localităţile Leuşeni şi Chişinău din Republica Moldova se circulă în condiţii de iarnă. 

Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea informării participanţilor la trafic cu privire la condiţiile de drum şi eventuale restricţii de circulaţie spre localităţile de frontieră. 

Aproape 90 de localităţi din Moldova nu au energie electrică

Localnicii din aproximativ 90 de localităţi din judeţele Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ nu au în continuare curent electric, după ce reţelele distribuitorului de electricitate au fost avariate de ninsoare. 

Potrivit unui comunicat remis presei de Delgaz Grid, sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, era întreruptă alimentarea cu energie electrică total sau parţial pe  liniile de medie tensiune din 28 de localităţi din judeţul Bacău, 48 localităţi din judeţul Vaslui, opt localităţi din judeţul Iaşi şi alte patru din judeţul Neamţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel