"Starea Nației". Dragoș Pătraru: ANCHETĂ în TVR. Ne vom căra acasă DACĂ...

Realizatorul ”Starea Nației” de la TVR, Dragoș Pătraru, a anunţat că acesta poate fi ultimul sezon la TVR, acuzând presiuni editoriale din partea Consiliului de Administraţie, dar şi o anchetă despre cheltuirea banului public în televiziune.

Cu puţin înainte a se termina emisiunea de marţi, Pătraru a făcut o declaraţie legată de ceea ce i s-a întâmplat în ultimele zile, pe care o redăm integral:

"Mi s-a spus că n-am respectat contractul, ca sunt scandalagiu, că asta e o formă de presiune la adresa conducerii (faptul că a divulgat cu o zi înainte că a fost avertizat să nu mai spună prostii - n.r.) şi de fapt nu este vorba de niciun amestec editorial în emisiunea Starea Naţiei.

Ştiam că aici se va ajunge şi tocmai că ştiam mi-am luat toate măsurile să nu se spună că e din vina noastră, că suntem noi nebuni şi scandalagii.

Drept pentru care fac public următorul anunţ:

Dat fiind că:

- din componenţa noului CA fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră;
- comportamentul noul PDG Doina Gradea faţă de angajaţi;
- măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii de la TVR;
- încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni,

Noi cei de la STAREA NAŢIEI nu vom mai accepta să mai producem această emisiune aici, după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba. Nu facem muncă patriotică, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea aceasta numită politic noi am venit cu bani de acasă la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în decor, birouri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira prin prezenţa noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public." a spus Pătraru.

Anchetă jurnalistică privind cheltuirea banului PUBLIC

"Aşa că, în perioada următoare veţi afla, ATENŢIE, nu de aici, de pe acest post! TVR şi oamenii senzaţionali de aici faţă de care am greşit acum un an asimilindu-i tot cu o conducere politică nu merită aşa ceva. Veţi afla, aşadar, rezultatele unei anchete de presă facute timp de mai bine de şase luni din interiorul unei instituţii. Cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. De acest timp am avut nevoie ca să adunăm aceste probe. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR-ului, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public. Desigur, mai sunt şi altele. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, ASTA E! Ne vom căra acasă! N-om muri de foame.

De la ce s-a ajuns aici? Am zis ceva la emisiune despre un membru în CA proaspăt numit. Că nu ni se pare normal să fie în Consiliul de Administraţie o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Despre cine este vorba? Despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în CA de la TVR." a spus Dragoş Pătraru, cu câteva minute înainte de a încheia emisiunea de marţi seara.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel