Starea lui Adrian, copilul care a sărit în foc să-și salveze bunicii. Zeci de mesaje după gestul băiatului

Pexels
Pexels

Un copil de 13 ani a sărit în foc pentru a-și salva bunicii din casa cuprinsă de flăcări. 

Starea copilului de 13 ani, din Livezi, care a suferit arsuri după ce a încercat să îşi salveze bunicii din incendiul care le cuprinsese locuinţa, în urma exploziei unei butelii, este bună, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, unde se află internat.

"Are arsuri de gradul I şi II prin contact cu flacăra, pe 10% suprafaţă corporală. Este internat pe secţia de Chirurgie, este îngrijit de un medic specialist de Chirurgie pediatrică. Este în stare generală bună, rănile sunt superficiale, este în stare bună", a arătat referentul de presă al spitalului, Kiss Edit.

Numeroase mesaje de încurajare i-au fost transmise băiatului, în ultimele ore, prin intermediul Facebook, în urma unei iniţiative a prefectului judeţului Harghita, Szabó Zsolt, care l-a numit "erou" pe Adrian, băiatul de 13 ani care a sărit în foc, în încercarea de a-şi salva bunicii, cu care locuia.

Mesaje de încurajare pentru micul erou


Prefectul i-a rugat pe toţi cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare şi a promis că va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului.

De luni seara, aproximativ 180 de persoane din întreaga ţară i-au trimis mesaje lui Adrian, printre ei numărându-se şi europarlamentarul Dacian Cioloş.

"Dragă Adrian, ai făcut tot ce a fost omeneşte posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viaţă, pentru tine, pentru cei dragi, dar şi pentru memoria dragilor tăi bunici. E important să te faci bine şi să-ţi trăieşti viaţa cu rost, aşa cum cu siguranţă bunicii tăi şi-o doreau şi ei pentru tine. Mulţi oameni buni sunt alături de tine. Însănătoşire grabnică. Cu drag, Dacian", este mesajul transmis de europarlamentarul PLUS.

Incendiu provocat de explozia unei butelii

Adrian şi-a pierdut, luni, bunicii cu care locuia în satul Livezi, după ce un incendiu le-a cuprins casa, în urma exploziei unei butelii. El a încercat să îi salveze şi s-a ales cu arsuri, fiind transportat la spital.

Primarul comunei Mihăileni, Izsák-Székely Lóránt, a precizat, pentru Agerpres, că instituţia pe care o conduce va aloca, în cursul zilei de miercuri, un ajutor de urgenţă în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel