Starea de Urgență în SUA. Trump, înfrânt de propriul partid?

Mircea F. Cristian / 05 Martie 2019 / 13:52 Salveaza PDF Comentarii

Declararea Stării de urgență este într-un impas, după ultimele declarații a senatorilor americani.

Declarația lui Donald Trump privind o situație de urgență la granița cu Mexicul va fi respinsă de Senat, a recunoscut cel mai în vârstă republican din Camera superioară a SUA, citat de The Guardian.

"Cred că ceea ce este clar în Senat este că vor fi suficiente voturi pentru a nu aproba rezoluția, dar care, ulterior, ar fi supusă unui veto din partea președintelui și apoi, cel mai probabil, veto-ul va fi acceptat în Camera Reprezentanților”, a declarat Mitch McConnell, liderul majorității Senatului.

Camera Reprezentanților, controlată de democrați, a votat deja pentru respingerea declarării stării de urgență. O respingere în Senatul controlat de republicani ar trimite un semnal puternic că Trump pierde din controlul asupra propriului său partid.

Dreptul de veto

 

Dacă Trump își va exercita drptul de veto asupra rezoluției, va fi prima sa utilizare a acestei măsuri în calitate de președinte. Un drept de veto poate fi anulat de ambele case ale Congresului, dar numai cu majoritatea de două treimi, ceea ce este puțin probabil.

Comentariile lui McConnell - care s-a distanțat de Trump în legătură cu această chestiune, în pofida îndoielilor sale - au venit după ce Rand Paul a devenit cel mai recent senator republican care a declarat că va respinge declarația pe care președintele a făcut-o ca să evite Congresul și să canalizeze miliarde de dolari suplimentari zidului de frontiera cu Mexic.

Citește și:

Summit Sibiu. Unde te mai poți caza în județ

Ora de vară - Se schimbă sau nu? Vot în Comisie

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23