STARE de URGENȚĂ în Filipine! Cea mai puternică furtună din 2020 se apropie. "Bestia" va lovi cu până la 265 km/h

taifun
taifun

Autorităţile din Filipine au ordonat, sâmbătă, evacuarea a mii de persoane din sudul insulei Luzon înainte ca taifunul Goni de categoria 5, cel mai puternic din acest an din lume, să lovească ţara din sud-estul Asiei, relatează Reuters.

Taifunul Goni, însoţit de vânturi care ating 215 km/h şi rafale de până la 265 km/h, va atinge uscatul, duminică, în Filipine, fiind cel mai puternic taifun care va lovi ţara după taifunul Haiyan care a provocat moartea a peste 6.300 de persoane în 2014.

Mii de persoane au început să fie evacuate în zonele de coastă şi din comunităţile unde există riscuri de alunecări de teren în provinciile Camarines Norte şi Camarines Sur, în timp ce guvernul provinciei Albay a ordonat locuitorilor din zonele cu risc să-şi părăsească casele, a declarat un oficial al serviciilor pentru gestionarea dezastrelor, Gremil Naz, pentru postul de radio DZBB.

"Forţa acestui taifun nu este de glumă", a spus el.

Taifunul Molave a provocat, săptămâna trecută, moartea a 22 de persoane, în mare parte prin înec, în provincii aflate la sud de capitala Manila, care se află de asemenea în calea taifunului Goni, a 18-a furtună tropicală din acest an care a lovit ţara.

Oficialii locali au anulat toate operaţiunile în porturi şi le-au interzis pescarilor să iasă în larg.

Taifunul Goni, care se deplasează către vest cu o viteză de 20 km/h din Oceanul Pacific, va aduce, sâmbătă seara, ploi torenţiale în capitala Manila şi în 14 provincii din apropiere şi va provoca inundaţii şi alunecări de teren.

Un alt taifun, Atsani, creşte în intensitate în apropierea Filipinelor. Circa 20 de taifunuri lovesc în fiecare an ţara din sud-estul Asiei, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel