Stare de urgență în Brazilia. Incendiile sunt devastatoare

Foto ARHIVĂ, sursa: Agerpres
Foto ARHIVĂ, sursa: Agerpres

Autoritățile din Brazilia au declarat stare de urgență din cauza incendiilor.

Incendiile de vegetație ce afectează zona Pantanal sunt devastatoare. Autorităţile braziliene au declarat stare de urgenţă în statul Mato Grosso do Sul din cauza flăcărilor care mistuiesc totul în calea lor și sunt greu de controlat, transmite Agerpres, citând DPA.

Un decret ministerial publicat într-o ediţie excepţională a monitorului oficial a anunţat instalarea stării de urgenţă încă de luni. Acest decret face posibil ca statul Mato Grosso do Sul să primească fonduri federale pentru lupta împotriva incendiilor şi pentru ajutorarea persoanelor ale căror gospodării au fost afectate de flăcări.

Din luna ianuarie a acestui an au fost înregistrate 14.489 de focare de incendii în această regiune a Braziliei. Pământul în Pantanal este atât de uscat încât o singură scânteie este suficientă pentru a declanşa un incendiu. Focul rămâne în continuare cea mai simplă şi ieftină metodă prin care fermierii brazilieni îşi curăţă câmpurile şi le pregătesc pentru o nouă însămânţare, însă uneori astfel de focuri puse de agricultori pot scăpa de sub control.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel