Stare de urgență în Australia. Mai multe incendii au scăpat de sub control

Autorităţile australiene au decretat joi stare de urgenţă pentru o durată de şapte zile în statul New South Wales (sud-est), a cărui capitală este Sydney, unde mai multe incendii au scăpat de sub control.

Partea de est a Australiei este devastată de incendii care au mistuit totul în cale. Conform localnicilor, peste 100 de incendii devastează zona de est a Australiei de mai multe săptămâni. Aproape jumătate dintre focare au scăpat de sub control și au provocat nori toxici de fum care sufocă orașul Sydney.

Autoritățile au decis să instituie stare de urgență din cauza condițiilor meteo. Meteorologii spun că media temperaturilor maxime înregistrate pe teritoriul Australiei zilele acestea a fost de 40,9 grade Celsius.

Autoritățile se așteaptă ca temperaturile să crescă din cauza propagării valului de căldură. Precedentul record, stabilit în ianuarie 2013 a fost de 40,3 grade. Organizaţiile profesionale ale medicilor au avertizat în această săptămână că oraşul Sydney se confruntă cu "o urgenţă de sănătate publică" din cauza fumului toxic provocat de incendii care sufocă oraşul de mai multe săptămâni.

Sutele de incendii, alimentate și propagate mai ales de schimbările climatice, devastează Australia încă din luna septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel