EXCLUSIV  Stare de necesitate în România. Problemă cu traderii și energia. Gușă: Treburile vor fi foarte complicate dacă nu intervine justiția / video

Fotografie de la Rodolfo Clix: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-tehnologie-bec-1036936/
Fotografie de la Rodolfo Clix: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-tehnologie-bec-1036936/

Va fi o nebunie cu facturile la energie pentru majoritatea românilor.

Despre acest subiect s-a discutat, vineri, la „Deferiții mass-media”.

„Am făcut un interviu cu Radu Popa, deputat PSD, și ne-a explicat așa: Producătorul este de stat, apoi este traderul. Să luăm următorul exemplu, cifrele nu sunt relevante, dar cam acestea sunt rapoartele: Producătorul produce Megawattul de energie cu 20 lei și conducerea de stat a acestor companii a vândut energia cu 60 lei. Gândire ca la stat... ce o fi în spate... nu știu. Poate anchetează cineva. Traderul a luat cu 60 lei și a vândut, mai departe, cu 5000 lei la furnizori. A fost făcut contract în avans. Și furnizorii - că ei sunt acum cu mari probleme - Engie, Enel, Electrica, care au plafonat profitul la 3%. Lor trebuie să le dea statul nu știu câte miliarde. Nu se lămuresc nici ei câte miliarde. Și sunt două companii uriașe, cu milioane de clienți, care joacă cu licența pe masă. Ei spun că vor impozita, n-ai ce să impozitezi pentru că traderul este, cel mai adesea, un offshore. El a cumpărat, chipurile, energia în avans, dar nu a dat banii pe ea. Când o ia, atunci dă banii. Și a vândut-o, cu ce preț a crezut el de cuviință, mai departe la furnizori sau în străinătate. Și încasează când dă energia”, a zis Bogdan Chirieac la „Deferiți mass-media”.

„Aici este porcăria. În agricultură, când vine angrosistul, a și plătit. Îți ia toată recolta, dar a și plătit-o pe loc”, a intervenit Val Vâlcu.

Cozmin Gușă a spus că ar trebui să intervină justiția în acest caz: „Treburile vor fi foarte complicate dacă nu intervine justiția. Dacă ăștia tot ne iau banii, de ce să încaseze o sumă de șapte ori mai mare, decât ar putea să o încaseze, statul la traderi? Măcar de ar încasa statul banii. Statul răspunde în fața cetățenilor”.

Răspunsul complet îl găsiți la minutul 14:40:

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Anca Alexandrescu, episod controversat cu Dăncilă și o funcționară de la Consiliul European: I-am atras atenția. A fost o rușine groaznică

Anca Alexandrescu a povestit un episod controversat cu Viorica Dăncilă.

S-a întâmplat pe vremea când Viorica Dăncilă era premier.

„Am fost cu Viorica Dăncilă și ne-am întâlnit cu președintele Consiliului European de la acea vreme, Donald Tusk. Eram la întâlnire și domnul Tusk avea un translator care era o româncă. Fusesem avertizați, de către oficialii noștri de la Bruxelles, că doamna este în anumite cercuri progresiste. Eram la masă cu doamna Dăncilă, cu ambasadorul României la Uniunea Europeană, mai era consiliera pe politică externă a doamnei Dăncilă și eu. Doamna Dăncilă spunea ceva și doamna respectivă traducea, în engleză, cu totul altceva. Am tăcut, după care și eu, și consiliera, și doamna ambasador am intervenit și i-am atras atenția. A fost o rușine groaznică.

Doamnă, nu vă supărați, dar schimbați sensul celor spuse, i-am zis. Să schimbi sensul celor afirmate de un premier doar pentru că faci parte din anumite găști... Ca să înțelegeți ce fac acești funcționari acolo. Doamna aceea, în loc să-și facă treaba acolo profesionist, punea cuvinte în gura doamnei Dăncilă sau schimba sensul. Mi s-a părut halucinant. Și atunci au intervenit atât ambasadorul României la Uniunea Europeană, cât și consiliera pe politică externă și au rectificat ce a vrut să spună Viorica Dăncilă”, a zis Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, în emisiunea „Culisele statului paralel”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel