EXCLUSIV  STARE de ALERTĂ. Oana Florea (PSD): NU putem accepta AȘA CEVA din partea Guvernului PNL!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Oana Florea, deputat PSD, întreabă care sunt argumentele pe care PNL întărește teza prelungii stării de alertă.

”Starea de alertă naște corupție”, a spus deputatul PSD.

”Timp de trei luni, românii au fost izolați în case, le-au fost privați copiii de joaca in aer liber şi de școală în timp ce chiar miniștrii încălcau legea şi transformau sediul Guvernului în birt. Timp de trei luni, românii şi-au pierdut afacerile în timp ce liberalii au dat tunuri de milioane de euro sub acoperirea pandemiei. Timp de trei luni, românii şi-au pierdut locurile de muncă în timp ce PNL angaja la stat, pe bani mulţi, politrucii lipitori de afişe, pilele şi neamurile liderilor liberali. Timp de 3 luni, românii nu s-au putut trata de bolile cronice de care suferă pentru că spitalele şi clinicile au fost închise pentru ei. Timp de trei luni, românii au așteptat un plan de relansare economică  în timp ce Ludovic Orban & Co petrecea cu whiskey si trabucuri la Palatul Victoria.

Cu toate acestea, Guvernul PNL dorește să prelungească starea de alertă. Întrebarea e: pe ce argumente? 

La început și-au justificat măsurile excesive motivand că trebuie să protejăm sistemul medical. Când colo, acesta nu a fost nici pe departe în pericol de a fi copleșit. Dimpotrivă, statisticile arată clar că, in perioada de vârf, nivelul de solicitare al cazurilor grave a fost abia de 20% raportat la numărul de ventilatoare și de 10% în raport cu paturile de terapie intensivă. Dar de ce s-au speriat guvernantii așa tare? De grija doctorilor? Nu, de grija voturilor. Pentru că doctorilor le-au dat măști de zidari cumpărate la prețuri înzecite si halate de protectie care trebuiau lipite cu banda adeziva ca sa nu se rupa. 

Acum ne spun că riscul se menține, că valul doi pândește la colț, că trebuie să ținem țara blocată… preventiv. Ce nu ne spun este că, pe data de 9 iunie de exemplu, în nu mai puțin de 15 județe nu a fost semnalat niciun caz nou, iar un număr mai mic de 3 persoane nou-infectate a fost în 32 de județe, adică mai mult de 3 sferturi din țară. Ceea ce nu justifică măsuri excesive și extinse la nivel național, ci necesită o abordare punctuala la nivel local, pentru a incerca sa salvam ce se mai poate din economie fara a afecta drepturile fundamentale ale tuturor românilor.

Dar, e greu! Guvernul PNL s-a învățat atât de repede cu dictatura, încât ar ține țara în stare de alerta la nesfârșit. Cum gestionarea dezastruoasă a crizei epidemiologice i-a condamnat la pierderea alegerilor, probabil că își închipuie că au găsit soluția ideală prin care nu mai pot fi dați jos de la putere. Numai că Parlamentul  funcționează și nu au cum să îl dizolve, chiar dacă tot au încercat”, a zis Oana Florea.

Nu mai putem accepta acest tip de abordare superioară și imperativă! Atâtea luni nu au făcut nimic bine, doar s-au amendat masiv cetățenii și s-au facut achizitii la preturi ametitoare, fara licitatii, dand tun dupa tun. Săptămâna viitoare, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului datele exacte si pertinente privind epidemia: numărul exact de persoane testate, de îmbolnăviri, de decese provocate strict de noul coronavirus şi numărul de vindecări. Desi, dupa cum au blocat testarea demarata de Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, incep sa ma indoiesc de acuratetea datelor furnizate de Guvern. 

În lipsa acestor cifre, a unei analize făcute de specialişti în virusologie, in lipsa unui plan de redresare economica nu mai putem sta blocaţi, pentru că România intră în colaps economic, bolnavii cronici nu gasesc spitale deschise pentru ei si nici macar la biserici nu gasesc alinare pentru ca si acestea sunt inchise.  In viziunea domnului Orban economia se reporneste cu deschiderea pacanelelor si a jocurilor de noroc, in timp ce BNR anunta astazi o contractie severa a economiei romanesti”, a conchis Oana Florea într-o analiză pentru DC News.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel