EXCLUSIV  Stare de alertă la granița cu Ucraina. Hartmann avertizează Guvernul Ciucă: Prioritate pe masa Executivului, înainte de pensii și salarii!

Problema Ucrainei ar putea bate la porțile României, iar preocuparea Executivului pentru acest aspect ar trebui să primeze, consideră H.D. Hartmann. 

În cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”, analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul H.D. Hartmann au dezbătut problema Ucrainei, țară aflată la granița cu România, care este amenințată în ultimul deceniu de expansionismul rusesc. 

”Înțeleg că Putin a comasat peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina”, a remarcat Bogdan Chirieac. 

”Care înseamnă și tancuri, înseamnă și muniție, înseamnă multe”, a intervenit H.D. Hartmann. 

”Înseamnă tot! Experții militari- și tu ești și expert militar, știți că 100.000 de oameni nu vin cu pușca, vin cu unitățile lor blindate, aeronave, deci inclusiv flota este în stare de alertă, deși au pus mâna pe Crimeea, unde era cam toată flota și nu are mare flotă Ucraina, totuși.

Crezi că acest conflict se poate extinde, se poate lăsa antrenat NATO, Statele Unite, într-o manieră directă? Spun asta cu îngrijorare pentru România”, a expus problema Chirieac. 

Premierul Ciucă ar trebui să se preocupe primordial de amenințările externe, consideră Hartmann

”Da, este una dintre cele mai calde întrebări, pe care, apropo, primul ministru-general Ciucă ar trebui să și-o pună înaintea pensiilor și salariilor, ca să fim clari”, a punctat Hartmann. 

”Foarte interesantă remarca aceasta!”, a exclamat Chirieac. 

”Noi trebuie să înțelegem un singur aspect, că vorbeam de Crimeea și de marina rusă, care sunt în stare de alarmă și își arată colții. Nu își arată colții pentru Ucraina, observația ta excepțională este că Ucraina nu are marină, are exact cum avem și noi, trei bărci și patru șalupe”, a spus Hartmann.

”Nu e cazul. Cum spunea cineva din mediul diplomatic important, din mediul diplomatic de la București, marina română rezistă 15 minute, nici o secundă în plus, dacă Doamne ferește ar fi ceva”, a afirmat Chirieac. 

”Așa este, așa este. Deci, marina rusă nu este pentru marina ucrainiană, ci este tocmai pentru a preveni orice intervenție a marinei străine sau a navelor de război NATO, sau a altor țări. Mai mult decât atât, în strategia unui război amplu Rusia - Ucraina, marina rusă are misiunea de a bloca orice tip de provocare care poate duce la escaladarea conflictului”, a mai spus Hartmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel