Stare de alertă. Se redeschid TERASELE? Ce va fi permis/interzis după 15 mai - DOCUMENT

Ilustrativ
Ilustrativ

Documentul care prevede măsurile şi restricţiile impuse pe durata stării de alertă a fost modificat în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. 

Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (PL-x 251/2020) urmează a fi votat şi în Camera Deputaţilor, după ce, ieri, a fost adoptat în Senat cu o serie de modificări.

Deputaţii jurişti au mai reintrodus unele articole referitoare la restricţii, care fuseseră eliminate marţi de Senat, iar altele au rămas în forma Camerei superioare.


"Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spaţiile menţionate, cu excepţia teraselor unde se respectă măsurile de protecţie sanitară", mai prevede raportul.

Deputaţii jurişti au introdus un amendament care prevede posibilitatea deschiderii centrelor comerciale mai mici de 15.000 de metri pătraţi.

"Pe durata stării de alertă se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu acordul CNSSU. Măsura nu se aplică în cazul centrelor comerciale mici de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare", se arată în document.

Documentul poate fi studiat AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel