Starbucks recunoaște că a comis discriminare pe criterii rasiale

Compania americană și-a cerut scuze prin Twitter și apoi printr-un comunicat de presă pentru incidentul de săptămâna trecută din SUA care a dus la încătușarea a doi bărbați de culoare.

Starbucks se află în centrul unui scandal care îi afectează imaginea globală, fiind acuzată că angajații săi ar întreprinde acțiuni în baza stereotipurilor rasiale. După o campanie pe Twitter și proteste în fața unei cafenele din SUA, conducerea regională a companiei și-a prezentat scuze și a anunțat că va lua măsuri.

De la folosirea toaletei

Totul a început de la un incident petrecut joi seară în orașul american Philadelphia, unde managerul unei cafenele din rețeaua amintită a abordat doi bărbați de culoare și i-a rugat să părăsească incinta după ce aceștia au solicitat să folosească toaleta fără a cumpăra ceva. Conform raportului întocmit ulterior de poliție, cei doi bărbați au replicat că așteaptă un prieten și au refuzat să părăsească magazinul.

Filmare viralizată pe Twitter

O filmare realizată de un client al magazinului înfățișează poliția încătușându-i pe cei doi. Imaginile au făcut înconjurul lumii de cât au fost postate pe Twitter, unde numeroși utilizatori ai rețelei de socializare au acuzat Starbucks de practici rasiste. Duminică, mai mulți protestatari s-au adunat în fața cafenelei din Philadelphia cerând concedierea managerului. Poliția locală a comunicat că arestarea celor doi a fost justificată, deoarece ar fi cauzat scandal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel