DNA, CONTROL. Stan, IJ: Kovesi, afirmații PERICULOASE

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, susține că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut declarații periculoase. 

”Mă întreb dacă este în favoarea sistemului judiciar şi a credibilităţii acestuia să susţii în calitate de conducător de unitate de parchet (procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi - n.r.) controlată că a avut senzaţia că s-a venit cu anumite teme care trebuie verificate. Este destul de periculos, de neproductiv şi de asemenea dăunător atât sistemului judiciar, cât şi societăţii civile. (...) Aceeaşi senzaţie a avut-o doamna procuror-şef şi cu privire la acel bileţel pe care inspectorul judiciar a scris numere de dosare penale, susţinând că în realitate prin acest control s-au făcut şi alte chestiuni exterioare verificărilor. Mă gândesc că prin aceste afirmaţii s-a încercat să se inducă în mod public ideea că inspectorii judiciari nu şi-au exercitat atribuţiile de serviciu cu obiectivitate şi imparţialitate, senzaţie care este departe de adevăr.

[citeste si]

Respingem categoric astfel de insinuări. Probabil că aceste demersuri se subsumează intenţiei declarate de la început, şi anume aceea de a crea premisele contestării raportului prin invocarea unor vicii de procedură inexistente”, a declarat Gheorghe Stan în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, prezintă luni în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel