Stejarul plantat de Trump şi Macron a DISPĂRUT

Sebastian Florea / 30 apr 2018 / 09:54 Salveaza PDF Comentarii
Stejar plantat la Casa Albă, Trump-Macron. foto: captura video youtube
Stejar plantat la Casa Albă, Trump-Macron. foto: captura video youtube

Puietul de stejar plantat de Trump şi Macron în faţa Casei Albe a fost plasat în carantină.

În urmă cu o săptămână, la începutul vizitei sale de stat la Washington, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit cu omologul său american Donald Trump pe peluza din faţa Casei Albe pentru a arunca, sub privirile soţiilor lor, câte un pumn de pământ pe rădăcinile unui puiet de stejar, pe care l-au plantat împreună.

De altfel, fotografia cu Donald Trump şi Emmanuel Macron cu lopeţi aurite în mâini a făcut înconjurul lumii, notează AFP. Plantarea era încărcată de simboluri: puietul venea dintr-o pădure din nordul Franţei, unde pieriseră peste 2.000 de puşcaşi marini americani în Primul Război Mondial.

Stejarul dispărut

Câteva zile mai târziu, stupoare: stejarul nu mai era acolo. În urma unor intense speculaţii, Franţa a explicat: arborele-simbol al prieteniei franco-americane a fost plasat în carantină.

'Măsură este obligatorie pentru orice organism viu importat în SUA', a explicat duminică pe Twitter, Gerard Araud, ambasadorul Franţei în SUA. 'El va fi reimplantat ulterior', a adăugat el.

[citeste si]

În situaţia în care el fusese deja plantat, carantina nu a intervenit oare prea târziu? s-au întrebat mulţi. Nu rădăcinile fuseseră 'izolate cu grijă' într-o folie de plastic de protecţie, a precizat totodată diplomatul francez, foarte activ pe Twitter.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24