Stagiune de concerte estivale la Biserica Neagră din Braşov

orga
orga

Marţi, la Biserica Neagră din Braşov, începe a  59-a stagiune a concertelor estivale de orgă,  iar spectacolul inaugural se va desfăşura începând cu ora 18,00, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, organistul Steffen Markus Schlzandt.

Pentru concertul de deschidere a stagiunii din acest an, organiştii braşoveni Paul Cristian, Hans Eckart şi Steffen Markus Schlandt au pregătit un program special ce va fi interpretat la trei instrumente istorice: orga Buchholz, orga Hesse şi proaspăt restaurata orgă a bisericii evanghelice din Buneşti, care se găseşte în acest moment la Biserica Neagră.

Parohia Braşov a Bisericii Evanghelice din România propune publicului braşovean şi turiştilor aflaţi în zonă în această vară, în stagiunea 2011, 33 de concerte care vor avea loc în perioada 7 iunie-27 septembrie. Concertele au loc în fiecare zi de marţi, de la ora 18,00, în lunile iunie şi septembrie, şi în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră, în lunile iulie şi august, relatează Agerpres.

"Concertele durează în medie 30 de minute, iar biletul de intrare costă 6 lei. Doi lei din fiecare bilet vândut va merge direct în fondul care are ca scop susţinerea activităţii de restaurare a orgilor istorice, a mai spus organistul Steffen Markus Schlandt. Este stagiunea cea mai importantă a muzicii de orgă din România. La fiecare concert cântăm pentru 180 de spectatori şi dorim ca, în fiecare an, prin concertele organizate să atragem un public nou, să oferim lucruri noi. În acest an, mai avem o orgă adusă de la Buneşti care va mai rămâne o perioadă la Biserica Neagră, apoi va fi instalată la Biserica Sfântul Martin. A fost restaurată şi, ca frumuseţe, putem spune că este o capodoperă. Are doar 480 de tuburi, faţă de 4.000 câte are orga mare a Bisericii Negre", a explicat Steffen Markus Schlandt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel