Stadionul din Craiova, în top mondial. Olguța Vasilescu: Pe locul patru

Proiectul de suflet al Olguței Vasilescu, noul stadion din Craiova, a fost desemnat pe locul 4 în lume, în cadrul unui concurs al celor mai frumoase arene. 

"Stadionul de fotbal din Craiova a fost desemnat pe locul 4 între cele mai frumoase stadioane din lume de juriul de specialitate. Câștigătorul competiției este stadionul Luzhiniki, din Moscova, cu 7.84 puncte, urmat de U Arena, din Paris, cu 7.24 puncte, Mercedes-Benz Stadium, din Atlanta, cu 7.12 puncte și Ion Oblemenco, din Craiova, cu 6.98 puncte," este mesajul Olguței Vasilescu.

La 10 noiembrie 2017, echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a inaugurat noul stadion Ion Oblemenco cu prilejul unui meci amical cu campioana Cehiei, Slavia Praga.

Caracteristicile arenei 

Potrivit site-ului oficial al Companiei Naţionale de Investiţii (www.cni.com.ro, CNI), costul total al lucrărilor la noua arenă sportivă a fost de de 216.068.597 lei, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin CNI.

Investiţia reprezintă finalizarea unui complex sportiv care include un stadion modern cu o capacitate de peste 30.000 de locuri şi care poate găzdui competiţii fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF - Liga I, precum şi competiţii pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union şi Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

De asemenea, complexul include şi spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii comerciale şi parcări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel