Stadion Steaua, demolare. Foto

[] []

09 sep 2018 / 18:13
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Stadionul Steaua este pus, în aceste zile, la pământ, urmând ca pe actualul amplasament să fie construită o nouă arenă. 

Stadionul Steaua, pe care s-au jucat unele dintre cele mai importante meciuri ale Stelei dar şi ale echipei naţionale a României, este pus la pământ în aceste zile. Compania Naţională de Investiţii a publicat pe pagina sa de socializare o serie de fotografii în care se vede ce a mai rămas din arena din cartierul Ghencea. 

În locul vechiului stadion va fi construită o nouă arenă. Aceasta va avea o capacitate de 30.500 locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui și competiții sportive de rugby.

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. - S.A., cu modificările și completările ulterioare.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27