Stații de tramvai, dotate cu panouri electronice. Firea: Călătorii beneficiază de afișare în timp real

Tânăr lovit de 2 tramvaie
Descriere foto: Tânăr lovit de 2 tramvaie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat implementarea unui proiect pilot, în premieră. Mai multe stații de tramvai au fost dotate cu panouri electronice.

"Staţiile de tramvai de pe ruta Iancului-Pantelimon au fost dotate cu panouri electronice de informare. Călătorii care circulă pe ruta de tramvai Iancului-Pantelimon (de la staţia Piaţa Iancului până la staţia Granitul) beneficiază de afişare în timp real şi predictibilitate la sosirea tramvaielor în staţii.

Astfel, în cadrul acestui proiect pilot, 13 staţii (dus-întors) au fost dotate cu panouri de informare, tramvaiele care circulă pe liniile 46 şi 55 fiind doate cu echipamente de monitorizare şi GPS, astfel încât să fie coordonate cu panourile electronice de informare.

Datorită acestui sistem, în staţiile de tramvai de pe acest tronson, călătorii vor regăsi date despre timpul în care un anumit tramvai va sosi în staţie. Informaţiile afişate pe panourile de informare călători conţin dată, luna, anul, oră, linia de tramvai, direcţia în care se îndreaptă şi timpul estimat pentru sosire în staţie.

Acest proiect pilot face parte din strategia de dezvoltare a transportului public de călători, prevăzută în PMUD, iar în viitorul apropiat această reţea de informare călători se va implementa şi în staţiile de tramvai de pe Bulevardul Olteniţei, linia 41 şi linia 21, Bucur Obor-Colentina", a anunțat Gabriela Firea.

(w670)

(w670)

(w670)


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25