EXCLUSIV  Stație blestemată la metroul din București. Ce se întâmplă acolo

Piața Romană este unică printre celelalte stații de metrou din Bucureşti și a devenit un loc preferat de oamenii care vor să se sinucidă poate și din cauza peronului periculos de îngust și curbelor la intrarea în stație.

Într-o intervenți pentru DC News, Marius Marinescu, inginer constructor, a spus că Piața Romană este o stație de metrou blestemată, dat fiind faptul că acolo se sinucid cei mai mulți tineri.

Oamenii aleg locul respectiv pentru că este foarte multă lume și ei, când își încheie socotelile cu viața, vor să fie văzuți și victimizați, să dea un semnal pentru cei care au rămas. În plus, peronul este atât de îngust, are mai puțin de un metru, încât nimeni nu mai poate să îl salveze. Totuși, pe timpul lui Nicolae Ceaușescu erau niște bare și stâlpi de protecție. Astăzi nu mai e nimic care să asigure siguranța oamenilor.

Pe de altă parte, stația de metrou Piața Romană este controversată. Nicolae Ceaușescu voia să construiască acolo o subtraversare pentru a prelungi bulevardul Dacia. În același timp, Primăria Capitalei a luat măsura să se prelungească bulevardul Dacia pe deasupra. Marius Marinescu a fost însărcinat din partea prim-vicepresedintelui Nicolae Necșoiu să răspundă de lucrare. Senatorul era, la acea vreme, șef de șantier. Într-o zi, când au început demolările pentru a prelungi Bulevardul Dacia din Piața Romană până în Calea Griviței, Nicolae Ceaușescu a venit și i-a întrebat ce fac acolo. Marius Marinescu i-a zis că răspund de lucrare, că execută prelungirea Bulevardului Dacia. Nicolae Ceaușeascu a răspuns că se gândise și el la acest lucru, dar voia să facă o subtraversare, să vină cu șoseaua pe sub Piața Romană. Atunci el a dat ordin să se construiască stația de metrou, inițial nefiind prevăzută.

Elena Ceaușescu nu a vrut stația de metrou la Piața Romană

Elena Ceaușescu spunea că distanța dintre Piața Victoriei și Piața Romană este mult prea mică și nu ar avea de ce să fie o stație de metrou. În plus, voia ca oamenii să facă mișcare mai multă, așa că aceștia puteau să o ia foarte bine pe jos. Dar văzând că s-a găsit soluția cu subtraversarea, s-a decis ca stația de metrou Piața Romană să se contruiască.

Mai multe aflați săptămâna viitoare, la Kanal D, unde Marius Marinescu va dezvălui mai multe secrete despre stația de metrou Piața Romană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel