EXCLUSIV  Stația de metrou Politehnica, transformată în muzeu. "Este o comoară"

O stație de metrou foarte circulată din București ar putea deveni muzeu.

Senatorul Marius Marinescu a propus ca stația de metrou Politehnica să devină muzeu și să fie inclusă în patrimoniul UNESCO. 

Această stație de metrou este o comoară deoarece pavimentul este dintr-o marmură care are o vechime de peste 80 de milioane de ani.

Stația de metrou Politehnica a fost construită în 1983, în timpul regimului comunist, și a fost decorată cu dale de calcar extrase din Munții Apuseni. La acel moment nimeni nu știa că aceste forme ciudate, care sunt vizibile pe dale, sunt fosile ale ființelor preistorice. Mare parte dintre aceste fosile aparțin unui grup de organisme numit rudists.

[citeste si]

Senatorul Marius Marinescu a spus în exclusivitate pentru DC News că marmura are o valoare inestimabilă din punct de vedere istoric, ține de evoluția planetei noastre. Din acest motiv, consideră că Ministerul Culturii, Ministerul Turismului și Metrorex ar trebui să protejeze stația de metrou Politehnica. Mai mult decât atât, senatorul a zis că ar trebui să se contruiască o altă stație de metrou care să fie pusă la dispoziția călătorilor, iar Politehnica să rămână ca muzeu și să fie inclusă în patrimoniul UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel