EXCLUSIV  SRTv, înfrântă în instanță de Claudiu Lucaci. De ce a fost dat în judecată fostul șef al Știrilor TVR

Televiziunea Română, condusă la acea vreme de Stelian Tănase, l-a dat în judecată pe fostul șef al Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, pentru a-i cere banii primiți pentru munca suplimentară. 

Fostul șef al Știrilor TVR a primit decizia instanței redactată în procesul pe care i l-a intentat Televiziunea Română pentru a-l determina pe acesta să restituie plata orelor suplimentare în valoare de 13.892 de lei. 

În TVR, nu poate fi considerat că efectuezi ore suplimentare dacă șeful ierarhic superior/angajatorul nu cere scris acest lucru. În lipsa solicitării scrise, orele în plus de muncă nu sunt considerate muncă suplimentară. Practica ar fi, însă, alta.  

În baza acestei reguli din Televiziunea Română, SRTv a cerut în instanță ca angajatul Claudiu Lucaci să restituie 13.892 de lei, bani obținuți din orele suplimentare și din munca efectuată în weekend și de sărbătorile legale, timp de opt luni. Instanța a respins, însă, această cerere a SRTv, subliniind că angajatul Lucaci Claudiu nu a produs Televiziunii Române niciun prejudiciu. Pentru a răspunde patrimonial angajatul, acesta trebuie să îndeplinescă anumite condiții, printre care se numără ”existența unui prejudiciu creat patrimoniului angajatorului”, ”raportul de cauzalitate între fapta ilicită și prejudiciu”, ”vinovăția salariatului”.

[citeste si]

Prejudiciul, fapta ilicită, legătura de cauzalitate și vinovăția nu au fost depistate de instanță. Mai mult, instanța menționează în decizie că ”salariatul Lukacsi Claudiu nu i-a cauzat angajatorului niciun prejudiciu, având în vedere că prin munca sa suplimentară a creat un plus de valoare în favoarea unității”. 

Instanța a mai notat că organele abilitate din Televiziunea Română au acceptat documentele depuse de către Claudiu Lucaci pentru obținerea plății suplimentare, fără să fie necesară o confirmare din partea șefului ierarhic superior. 

Prin urmare, instanța a respins cererea SRTv și a decis ca Televiziunea Română să plătească cheltuielile de judecată ale fostului șef al Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, în valoare de 1.500 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel