SRI unități. Manda: Vom merge în control

Membrii Comisiei parlamentare SRI vor merge, după sărbătorile de Paşti, la unităţile Serviciului Român de Informaţii pentru a verifica modul cum funcţiona protocolul de cooperare încheiat cu Parchetul General, a anunţat Claudiu Manda.

'După ce va trece sărbătoarea de Paşti, mergem la unităţile SRI în control, la unităţile care aveau ofiţeri în subordine şi care aveau relaţia aceasta de colaborare, cooperare, echipe comune sau echipe mixte, ca să înţelegem concret ce presupunea această cooperare sau colaborare pe baza acestui protocol. Am văzut câteva explicaţii în spaţiul public, dar credem că este foarte important să avem în faţa comisiei declaraţii ale persoanelor din conducerea acestor unităţi, eventual şi ofiţeri care au avut astfel de activităţi, fără să periclităm operaţiunile derulate', a afirmat Manda, după şedinţa comisiei.

El a spus că încă nu au fost stabilite unităţile SRI care vor face obiectul acestor verificări. 'Nu am stabilit unde o să mergem. (...) Ne interesează care erau ofiţerii care aveau acest dialog cu unităţile de parchet, de la ce structuri centrale, cum funcţionau toate aceste lucruri - dacă erau doar chestiuni suport tehnic sau mai mult', a adăugat Manda, menţionând că membrii comisiei doresc să înţeleagă concret în ce a constat acest protocol.

[citeste si]

Potrivit lui Claudiu Manda, din documentele aflate la comisie rezultă că au fost 65 de protocoale, din care unul denunţat şi 64 în vigoare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel