SRI confirmă: Generalul din ”câmpul tactic”, Dumitru Dumbravă a plagiat

D.C. / 29 sep 2018 / 09:11 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Generalul din câmpul tactic Dumitru Dumbravă, preocupat de justiție, este confirmat a fi furat în teza de doctorat, după cum confirmă Academia SRI. 

Trecerea în rezervă a generalului a venit ca o surpriză, el nu a fost avansat în grad și nici nu era la o vârstă specifică trecerii în rezervă. Se pare că problema care ar fi umplut paharul ar fi fost plagiatul confirmat. 

Academia SRI a dat verdictul cu privire la teza de doctorat a lui Dumitru Dumbravă, într-un timp record, potrivit PressOne. Teza de doctorat a fost depusă în 6 august la Registratura Academiei SRI, iar după numai o lună, Comisia de Etică a constatat plagiatul. În 29 august, Comisia de Analiză a scris în raport că sunt ”preluări integrale sau parțiale din tetul sursă fără citarea acestuia și fără menționarea autorului”. Pe 4 septembrie a fost dat votul Comisiei de Etică care a aprobat raportul care a constatat plagiatul, a înaintat raportul rectorului Academiei pentru un punct de vedere către CNATDCU - MEN și pentru comunicarea hotărârii și publicarea ei pe site-ul ANIMV. 

Pensionare forțată

În adresa către CNATDCU, rectorul propune retragerea titlului de doctor deținut de către generalul Dumbravă. Între timp, generalul Dumitru Dumbravă și-a dat demisia, pe care a înaintat-o lui Eduard Hellvig în 28 august, iar la 1 septembrie era trecut în rezervă. Decretul de trecere în rezervă a fost semnat de către președintele Klaus Iohannis și, potrivit sursei citate, a fost una forțată, nefiind înaintat în grad înainte de trecerea în rezervă, cum este obiceiul cu militarii de carieră. Dumitru Dumbravă a fost pensionat cu gradul deținut în acel moment. 

Dumitru Dumbravă e cunoscut după ce a folosit expresia de ”câmp tactic” referindu-se la instanțele de judecată. El a fost acuzată că se afla în spatele culoarului din justiție, controlând o rețea de judecători cărora le impunerea luarea unor decizii în anumite procese. Mai mult, sunt acuzații că ar fi existat și o astfel de rețea de jurnaliști. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24