SRI a descoperit sute de internări fictive într-un spital privat

spital athena
spital athena

Fraudă de proporții descoperită de SRI la unul dintre cele mai mari spitale private din țară. Directorul spitalului privat Athena din Timişoara, Dan Szabo, şi asistenta-şefă, Claudia Dota, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce miercuri seara au fost audiaţi la Parchetul Judecătoriei Timişoara, fiind cercetaţi pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, scrie Mediafax.

SRI a dezvăluit metoda pein care cel mai mare spital privat din vestul ţării a prejudiciat bugetul statului  cu 150.000 de lei. La inițiativa conducerii, medicii şi asistentele Athena Hospital din Timişoara au fost de acord  să facă internări fictive, cu datele personale ale unor bătrâni pe care le adunaseră în campanii umanitare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au efectuat, miercuri, o percheziţie la spital, de unde au ridicat mai multe documente şi registre de evidenţă care le-ar putea susţine acuzaţiile. Anchetatorii suspectează medicii de la Athena Hospital că au inventat peste 500 de pacienţi pentru care au obţinut deconturi de la Casa Judeţeană.

 Inaugurat în anul 2010, în urma unor investiţii de peste 12 milioane de euro, Athena Hospital este unul dintre cele mai mari centre medicale private din ţară. În cadrul spitalului funcţionează şi o Clinică de Obstetrică-Ginecologie, capacitatea de spitalizare fiind de 128 de paturi.

 Acţionarul grec, coleg de facultate cu şeful CJAS Timiş

Pe lista fictivă de internări se regăsesc şi tinere mămici care veneau la controlul de rutină al sarcinii, dar care ajungeau să figureze, după o vizită de 45 de minute la spital, ca internate două zile.

 Coincidenţă sau nu, acţionarul majoritar de la Athena Hospital, doctorul grec Konstantinos Giatras a fost coleg de facultate cu actualul şef al CJAS Timiş, PSDistul Victor Dumitraşcu, scrie evz.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel