Sprijin financiar nerambursabil pentru stațiunile balneare

Guvern
Guvern

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, un mecanism de sprijin financiar nerambursabil pentru investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare sau balneoclimaterice, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Pentru sprijinirea turismului vom lua o serie de decizii legislative, dar şi menite să stimuleze investiţiile. Pentru că turismul balnear este un segment pe care îl putem pune mai bine în valoare, aprobăm astăzi, prin hotărâre de guvern, un mecanism de sprijin financiar nerambursabil prin care susţinem investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare sau balneoclimaterice. Fiecare proiect va putea fi finanţat cu până la 200.000 de euro, bani din care pot fi făcute investiţii în spaţii de cazare şi de tratament, în dotarea cu aparatură medicală, dar şi în pregătirea personalului. Schema de ajutor de stat va avea un buget anual de 130 de milioane de euro şi se va derula până la sfârşitul anului viitor", a spus premierul la începutul şedinţei. 

Ea a adăugat că va fi adoptată, de asemenea, strategia de dezvoltare a ecoturismului, având ca obiectiv dezvoltarea turismului în zone protejate şi fără impact negativ asupra mediului natural, prin care este încurajată crearea unor afaceri de familie sau dezvoltarea turismului ecologic şi tradiţional de către micii întreprinzători locali. 

Vezi și: Guvernul va aloca bani pentru exproprierile de la Centura Capitalei şi variantei ocolitoare Bacău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel