Sprijin agricultori afectaţi de secetă. Decizia Comisiei Europene

Sebastian Florea / 02 aug 2018 / 17:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisia Europeană a decis să ofere asistenţă agricultorilor europeni afectaţi de secetă.

Comisia Europeană a anunţat joi că a relaxat reglementări din domeniul agricol şi va accelera plăţile către agricultorii din statele UE afectaţi de secetă extremă, relatează Reuters.

În timp ce Europa se luptă cu una dintre cele mai toride veri înregistrare vreodată, Comisia a indicat că măsura are drept scop contracararea scăderii producţiei şi evitarea altor dificultăţi pentru agricultori. Fermierii vor putea acum să primească până la 70% din plata lor directă şi 85% din ajutorul pentru dezvoltare rurală la jumătatea lunii octombrie în loc de decembrie. Ei vor putea, de asemenea, să utilizeze terenurile pe care în mod normal nu le-ar fi folosit pentru producţie pentru a-şi hrăni animalele.

Până la 80% din daune

'Sunt foarte preocupat de aceste evoluţii climatice prelungite. Comisia, ca întotdeauna, este gata să-i sprijine pe agricultorii afectaţi', a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan.

Ţările UE îi pot sprijini pe agricultori în caz de secetă plătind până la 80% din daunele provocate de acest fenomen fără ca acesta să fie considerat sprijin ilegal.

Vezi și: Emmanuel Macron-Theresa May, întâlnire la reședința de vară. Agenda discuțiilor, secretă
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22