Spot Admissions, admitere la universităţi din Marea Britanie

Repartizare licee 2018 edu.ro. Admitere licee 2018. Cu ce medii s-a intrat
Repartizare licee 2018 edu.ro. Admitere licee 2018. Cu ce medii s-a intrat

Peste 170 de tineri, absolvenţi de liceu şi de facultăţi, au participat, marţi şi miercuri, la sesiunea de interviuri Spot Admissions, organizată de Serviciul de consiliere gratuită pentru cei care doresc să urmeze studii în străinătate - EDMUNDO.

Spot Admissions reprezintă o sesiune de interviuri de doar 15 minute, la finalul căreia tinerii din România ce doresc să studieze în străinătate află pe loc dacă sunt admişi sau nu la universităţi din Anglia. Adina Cristescu, coordonator al Departamentului Consiliere Educaţională al EDMUNDO, a precizat, pentru AGERPRES, că peste 170 de tineri au susţinut interviuri prin Skype sau în trei locaţii din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara pentru a fi admişi la 14 universităţi din Marea Britanie.

Potrivit acesteia, aproximativ 10% dintre participanţi au fost respinşi, în principal din cauza nivelului insuficient de cunoştinţe de limbă engleză. Ea a spus că au fost susţinute peste 250 de interviuri, cei interesaţi putând să susţină această probă şi la câte două universităţi, dacă doreau. Dacă la Iaşi şi Timişoara au fost prezenţi reprezentanţi de la două universităţi din Anglia, în Bucureşti s-au aflat reprezentanţi de la toate cele 14 universităţi din Marea Britanie participante la eveniment şi ai Entrepreneurship Academy.

Cristescu a precizat că absolvenţii de liceu şi facultate au putut alege dintr-o gamă foarte variantă de studii de master şi licenţă în domenii diverse - inginerie aerospaţială, criminologie, asistenţă medicală, ştiinţe biomedicale, genetică, farmacie, inginerie mecanică, civilă, IT, limbi străine, psihologie, sociologie, istorie, etc. Au fost prezente la eveniment: Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, London South Bank University, Navitas, University of Essex, University of Greenwich, University of Hertfordshire, University of Hull, University of Northampton, University of Plymouth, University of Portsmouth, University of Sunderland, University of West London.

Care sunt condițiile de înscriere

Adina Cristescu a reamintit că toţi cei acceptaţi la un program de licenţă şi care se înscriu pentru prima dată la facultate au acces la împrumutul guvernamental britanic, care le asigură taxa de şcolarizare, sub formă de împrumut de 9.000 de lire/an. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul viitorilor masteranzi, cu menţiunea că pentru ei împrumutul este în valoare de 10.000 lire/an şi acoperă atât costurile de şcolarizare, cât şi o parte dintre cheltuielile de trai. Participarea la admiterile cu răspuns pe loc a fost gratuită, singura condiţie fiind înscrierea pe site-ul Spot Admissions.Candidaţii au trebuit să prezinte diploma sau adeverinţa de Bacalaureat ori licenţă şi foaia matricolă/ situaţia academică împreună cu un certificat de limba engleză, dacă l-au avut la dispoziţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel