Sporurile și primele care vor crește pensiile românilor. Daniel Baciu: O altă noutate. Acum se iau în calcul!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat care sunt principalele schimbări aduse la Legea pensiilor.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a vorbit la Antena 3 CNN despre principalele schimbări aduse la Legea pensiilor. Potrivit acestuia, una dintre cele mai importante schimbări, pe lângă formula de calcul a pensiilor, este cea care prevede că toate veniturile brute ale românilor vor fi luate în calcul la pensie de acum încolo. Astfel, această modificare va duce la majorarea pensiilor pentru mulți români. Odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor, printre veniturile de care se va ţine cont la calculul pensiei se vor număra acordul global, primele, premiile, al 13-lea salariu şi sporurile.

"Cel mai important lucru este noua formulă de calcul a pensiilor. Cu această nouă formulă de calcul practic înlăturăm toate inechitățile acumulate de-a lungul timpului în sistem. 

VEZI ȘI: Formula prin care se va realiza majorarea pensiilor în 2024. Exemplu de calcul pentru un salariat cu 36 de ani de contributivitate

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: Toate veniturile brute pe care le luăm în calcul 

O altă noutate în formula de calcul a pensiilor este că vorbim de toate veniturile brute pe care le luăm în calcul şi care în momentul de față, pe legislația actuală, nu sunt importante. Mă refer în principal la acordul global, dar și celelalte prime, premii, al 13-lea salariu. 

Vorbim de alte sporuri care n-au aveau caracter permanent, ci unul nepermanent, iar acum se iau în calcul în viitoarea lege a pensiilor şi românii vor beneficia de majorări. Şi e foarte important să mai spunem că în funcție de câți copii ai scade vârsta de pensionare cu șase luni pentru fiecare copil. 

Aceasta este o noutate, care în prezent nu se aplică și, într-adevăr, pentru fiecare copil născut, doamnele beneficiază de o reducere din vârsta standard de pensionare, această reducere ajungând până la 3,5 ani. Este reducerea maximă pentru fiecare", a explicat preşedintele Casei de pensii, Daniel Baciu, miercuri, la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Valoarea la care vor ajunge pensiile seniorilor. Șeful Casei de Pensii, anunț: O reglare între bugete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel