Sportul poate să îngrașe. Ce nu trebuie să faci atunci când ești la dietă (Studiu)

Dietă
Dietă

Exercițiile fizice te-ar putea ajuta la o cură de îngrașare. Oamenii mănăncă cu un sfert mai mult după un antrenament considerând justificat acest lucru după efort, conform unui studiu realizat de un grup de cercetători din Marea Britanie, publicat in cotidianul Daily Mail.

Deși, mulți dintre noi suntem nemulțumiți că rezultatele după un antrenament nu se văd și în forma corpului sau în talie, cercetătorii spun că au găsit explicația. Motivul ar fi creșterea în numărul de calorii pe care le consumăm după exercițiile fizice.

Cercetarea a fost realizată de Universitatea Loughborough. Studiul a fost realizat pe un grup de 40 voluntari, dintre care jumătate erau femei.  Aceștia au participat la o clasă de aerobic, de cel puțin trei ori pe săptămână. Participanții au fost de asemenea cântăriți și au fost întrebați cât de mult au mâncat după o muncă și o "zi de odihnă".

Rezultatele studiului

În urma experimentului, cercetătorii au notat că aceștia au consumat cu 150 de calorii în plus pentru că au considerat că merită acest lucru după efort. De asemenea, au subliniat că Această creștere a aportului energetic ar putea atenua balanța energetică negativă indusă de exercițiu și, prin urmare, ar putea reduce orice pierdere în greutate prin antrenament de exerciții susținute. Atunci cand exercițiul este combinat cu o dietă sănătoasă, este o modalitate eficienta de a pierde in greutate.

Consumul de ciocolată a crescut cu 20%, în rândul femeilor


 În urma studiului, oamenii de știință au avertizat că s-a înregistrat o creștere a consumului de ciocolată, în special în rândul femeilor.

 "Când vine vorba de scăderea în greutate, pe lângă ceea ce mâncăm, un factor critic este cât de mult mâncăm. Rezultatele acestui studiu subliniază ca un viitor antrenament duce la o creștere a aportului de energie planificată la o masă  după exercitii fizice" a concluzionat autorul studiului și specialist în nutriție, Dr. Lewis James.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel