Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare". PUZ aprobat de Comisia de Urbanism a PMB

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală – "Sfântul Vasile cel Mare" – a fost avizat favorabil, în unanimitate, în ședința de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului București. 

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.

În plus, va fi amenajată o stație de metrou la intrarea în spital și un parc în zona verde din vecinătatea unității medicale.

"Le mulțumesc colegilor din Consiliul General pentru că au dat curs rugăminții pe care le-am adresat-o public acum două zile, în conferința de presă organizată împreună cu d-na Sorina Pintea, ministrul Sănătății, să accelereze procedurile de adoptare a Planului Urbanistic Zonal. Prin Planul Urbanistic Zonal, va fi regândită din punct de vedere urbanistic și al infrastructurii întreaga zonă din vecinătatea Spitalului Sfântul Vasile cel Mare. Prin crearea unei stații de metrou la intrarea în spital și a unui drum cu două benzi pe sens vom facilita accesul în unitatea medicală. PUZ-ul va crea premisele modernizării și dezvoltării întregii zone din apropierea spitalului și transformării sale într-un pol de creștere urbană", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Toți membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei au apreciat faptul că Planul Urbanistic Zonal se integrează în Planul Urbanistic General (PUG), preluând toate investițiile pe care municipalitatea le va face în zonă.

Următorii pași pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal sunt obținerea celorlalte avize și votul final în plenul Consiliului General al Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel