Spitalul Militar: Trei răniţi, mult mai bine; cinci sunt în stare gravă

La Spitalul Militar, trei dintre răniții de la Colectiv au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi în secţia de arşi, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunţat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniţă Radu. 

'Trei dintre pacienţii internaţi în terapie intensivă, la evaluarea pe care am făcut-o în dimineaţa aceasta, au o stare generală mult mai bună, astfel încât vor fi transferaţi în secţia de arşi. Este un lucru bun. Pacienţii care aveau arsuri de căi respiratorii superioare - se menţine gradul lor de severitate. Deci, în continuare, cinci pacienţi sunt gravi şi unul este intubat', a spus Florentina Ioniţă Radu.

Ea a precizat că un lucru bun este şi faptul că a scăzut foarte mult edemul facial, astfel încât pacienţii internaţi în urma incendiului de la Clubul Colectiv pot fi recunoscuţi. Medicul a arătat că în ceea ce-i priveşte pe pacienţii aflaţi în stare critică situaţia acestora se poate schimba oricând, deoarece arsurile de căi respiratorii sunt o mare problemă.

'Prima săptămână este foarte importantă', a subliniat medicul. Comandantul unităţii a indicat că a fost mobilizat personal suplimentar pe secţiile de terapie intensivă şi de chirurgie plastică pentru ca fiecare pacient să aibă asistentă şi infirmieră, deoarece aceştia nu se pot hrăni singuri având mâinile afectate.

[citeste si]

'Ne organizăm. Acum este foarte important modul în care este manageriat cazul mai departe: să nu apară suprainfecţii, să fie hidrataţi corespunzător, să aibă aportul nutriţional necesar şi este important să mănânce pur şi simplu alimente pe care noi le preparăm, alimente speciale, am trecut de faza de alimentaţie cu substituenţi, mai puţin cel care este intubat', a arătat medicul. Florentina Ioniţă-Radu a spus că spitalul este pregătit cu tot ce trebuie. 'Avem foarte multe persoane care ne-au sunat ca să ne ajute. Le mulţumim tuturor. O să manageriem această problemă şi o să-i anunţăm în momentul în care o să avem nevoie de ceva. Deocamdată avem tot ce ne trebuie', a spus ea.

Potrivit Florentinei Ioniţă-Radu, în fiecare dimineaţă se realizează operaţii asupra pacienţilor. Ea a precizat că de marţi pacienţii vor intra în sala de operaţii de la ora 7,00, motivând că este important ca aceştia să mănânce după aceste intervenţii. Medicul a arătat că deocamdată nu este nevoie de transplant de piele.

Conform medicului, 200 de persoane s-au înscris pe listele spitalului pentru a dona sânge, indicând că astfel pentru următoarea săptămână este asigurat necesarul de sânge. Ea a completat că echipa de medici străini aflată la Bucureşti va veni marţi la Spitalul Militar. Medicul a indicat şi că în fiecare zi la orele 10,30 şi 18,00 vor fi susţinute conferinţe de presă cu privire la starea pacienţilor, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel