Spitalul Metropolitan, pe terenul TVR

Consiliul General al Municipiului București urmează să solicite Guvernului ca un imobil aflat în administrarea SRTV să intre în administrarea Consiliului General al Municipiului București pentru a fi realizat Spitalul Metropolitan. 

Imobilul este pe Şoseaua Pipera nr. 63-65.

Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a CGMB din 19 iulie. Expunerea de motive este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

”Municipiul Bucureşti are ca obiectiv de investiţie execuţia unui Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui spital metropolitan va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde ridicate de ultimă generaţie. Noul spital metropolitan va avea în vedere realizarea de secţii pentru care în Bucureşti există deficit de paturi, respectiv: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arşi, etc., generând foarte multe locuri de muncă noi, estimate la câteva mii”, prevede documentul.

[citeste si]

Conform raportului de specialitate, terenul din Pipera are o suprafaţă de 46.824 mp.

Pe 9 mai, Gabriela Firea a declarat că Primăria Capitalei şi autorităţile din judeţul Ilfov vor finanţa construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro, pentru că în această regiune unităţile medicale sunt suprasolicitate.

”Acest spital este foarte necesar, deoarece pentru pacienţii din Ilfov există un singur spital, care are un număr mic de paturi şi întotdeauna este sufocat şi foarte aglomerat, iar la Primăria Capitalei sunt în administrare 19 spitale, care de asemenea au secţii suprasolicitate şi foarte încărcate. Am făcut această evaluare cu cei mai buni specialişti în domeniu şi avem mare nevoie de un spital metropolitan. (...) Cu forţe proprii, pentru a rezolva o necesitate stringentă, vom construi un spital metropolitan pentru metropolă”, a subliniat Firea.

În bugetul municipiului Bucureşti pe anul 2017 a fost inclusă suma necesară studiului de fezabilitate pentru construirea spitalului. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy