Urmărește emisiunea live


Spitalul Metropolitan. Firea, informaţii despre stadiul proiectului

Spital nou bucuresti sectorul 1
Spital nou bucuresti sectorul 1

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat joi că au fost obţinute certificatele de urbanism în vederea realizării Spitalului Metropolitan. 

"În ceea ce priveşte etapele parcurse până în prezent pentru realizarea Spitalului Metropolitan, au fost obţinute certificatele de urbanism pentru implementarea acestui obiectiv atât pentru terenul din şoseaua Pipera nr. 55, cât şi pentru cel din şoseaua Pipera nr. 63-65", a anunţat edilul în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Ea a menţionat că au fost iniţiate demersurile pentru alipirea celor două terenuri în vederea demarării procedurilor privind proiectarea. De asemenea, au avut loc întâlniri cu personal din cadrul PMB, ASSMB, al spitalelor din subordinea Municipiului Bucureşti, precum şi cu experţi cooptaţi, în vederea stabilirii necesităţilor şi a unor seturi de criterii care să stea la baza demarării obiectivului de investiţii. 

Primarul Capitalei a mai explicat şi că se are în vedere realizarea studiului de fezabilitate prin Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă, iar execuţia să fie realizată în baza unui contract de tip "Proiectare şi Execuţie", acesta urmând a fi lansat în licitaţie în al treilea trimestru din 2019. 

Potrivit edilului-şef, proiectul va îngloba nu numai un spital, ci şi spaţii de cazare pentru rezidenţi, imobile de locuinţe pentru doctorii tineri, spaţii hoteliere pentru pacienţi şi pentru familiile acestora, sisteme de transport pentru pacienţii veniţi din ţara sau din străinătate, creşă şi grădiniţă pentru copiii personalului medical, săli de cursuri şi conferinţe, fapt pentru care în prezent se lucrează la elaborarea unei strategii din care să rezulte modelul de spital ce va fi demarat. Strategia vizată este de a realiza un spital dezvoltat pe orizontală, cu un corp central conectat de module adiacente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel