Spitalul Judeţean Ploieşti, ameninţare cu bombă. Zeci de persoane evacuate

Spitalul Județean Ploiești
Spitalul Județean Ploiești

Aparţinătorii pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti au fost evacuaţi marţi seara, în condiţiile în care a fost înregistrată la 112 o ameninţare cu bombă ce vizează unitatea spitalicească şi un centru comercial, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. 

Potrivit sursei citate, au fost evacuate 30 de persoane de la Spitalul Judeţean, toţi aparţinători ai pacienţilor. Anterior au fost evacuate 150 de persoane de la un centru comercial. Instituţiile abilitate fac verificări atât la Spitalul Judeţean, cât şi la centrul comercial pentru a stabili dacă există sau nu vreun dispozitiv explozibil, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova. 

În acelaşi timp, se fac cercetări pentru depistarea apelantului la 112

La Spitalul Judeţean, verificarea se efectuează în etape, în funcţie de amplasament şi de sectoarele medicale existente, iar conform procedurii de intervenţie în astfel de situaţii, spitalul nu va face obiectul evacuării pacienţilor şi a personalului, au mai precizat reprezentanţii ISU. În zonă s-au deplasat o autospecială de accidente colective şi calamităţi şi grupa operativă. "Pompierii militari au început montarea corturilor în parcarea Spitalului Judeţean în eventualitatea în care se impune evacuarea pacienţilor", au anunţat reprezentanţii ISU Prahova. 

La centrul comercial s-a deplasat autospeciala pirotehnică

Conform reprezentanţilor Poliţiei, la numărul 112, "o voce de bărbat a sesizat un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean". Persoana care a făcut sesizarea nu a mai răspuns la telefon. În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel